Kinderen bouwen de nieuwe gemeente Midden-Groningen

Kinderen mee laten denken over de toekomst van de gemeente? Het kan! De burgemeester en wethouders van de nieuwe gemeente Midden-Groningen willen weten hoe inwoners, en in het bijzonder kinderen, de gemeente in de toekomst zien. Hiervoor initieerde en organiseerde Biblionet Groningen samen met Kunstencentrum Kielzog het project ‘Meebouwen aan Midden-Groningen’. Dit project zorgde ervoor dat kinderen door middel van Minecraft en debatteren, nadachten over hoe zij hun woonomgeving in willen vullen.

Minecraft

Minecraft is een van de meest verkochte games ter wereld. In deze virtuele wereld kan je van alles bouwen en afbreken. Wil je de bank op een afgelegen locatie hebben staan en wil je het geld goed verstoppen? Geen probleem! In Minecraft kan het. Leerlingen werden dan ook aangemoedigd om creatief en buiten de kaders te denken. Tijdens dit project stond ook samenwerking centraal. Leerlingen moesten namelijk gezamenlijk de gemeente Midden-Groningen bouwen. Dit onder begeleiding van Arnoud Wilpstra, mediacoach bij Biblionet Groningen.

Debatwedstrijd

Leerlingen werden aan het denken gezet door middel van een debatwedstrijd. Een professionele debattrainer leerde de leerlingen om te debatteren. Leerlingen vormden groepjes van 5 en debatteerden vervolgens over verschillende stellingen. Op deze manier ontstonden er allerlei nieuwe ideeën over hun woonomgeving.

Afsluiting

Het project ging in januari 2018 van start en werd op woensdag 18 april afgesloten. Die dag presenteerden leerlingen uit groep 7 van 11 basisscholen het eindresultaat aan de wethouders Erik Drenth, Jaap Borg, Anja Woortman en Peter Verschuren. Benieuwd hoe het project eruit heeft gezien? Bekijk dan het onderstaande filmpje!

Meepraten en meedenken: Input van kinderen! Minecraft & debat

Delen

X
Image CAPTCHA