Kinderboekenschrijvers in de klas als De Schoolschrijver

Dit voorjaar organiseert Biblionet Groningen op 5 basisscholen in de provincie Groningen De Schoolschrijver-maand: cbs De Vore in Delfzijl, OBS de Klinkenborg in Kantens, obs de Oetkomst in Kolham en obs Het Ruimteschip en cbs Het Galjoen in Hoogezand doen mee. Evenals het intensieve traject De Schoolschrijver, waarbij een half schooljaar lang een schrijver wekelijks de school bezoekt, is de Schoolschrijver-maand bedoeld om schrijven, leesplezier en taalvaardigheid van de kinderen naar een hoger niveau te tillen.

In de klas

Kinderen van de deelnemende scholen volgen 3 interactieve lessen via het digibord met een kinderboekenschrijver. Bij de 4e en laatste les komt de Schoolschrijver in de klas. Vorige maand sloot kinderboekenschrijfster Kate Schlingemann De Schoolschrijver-maand af op CBS de Vore in Delfzijl met een erg inspirerende les over hoe je zelf een verhaal kunt schrijven. Kinderboekenschrijfster Corien Oranje sluit deze week De Schoolschrijver-maand op obs de Oetkomst in Kolham af. Ze doet dat tijdens een feestelijke paasbrunch waar alle leerlingen hun zelfgemaakte gedichten en vlogs zullen presenteren. De andere basisscholen hebben De Schoolschrijver-maand gepland in april en mei.

Partners

Biblionet Groningen is de lokale partner van Stichting De Schoolschrijver in de provincie Groningen. Het is een ideale samenwerking: beide organisaties hebben als doelstelling het stimuleren van lezen en leesplezier. Stichting De Schoolschrijver is genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018. Deze prijs is de belangrijkste internationale onderscheiding in de kinderliteratuur en wordt ook wel de Nobelprijs voor de jeugdliteratuur genoemd.

Delen

X
Image CAPTCHA