Jaap Ubels is de nieuwe provinciaal voorleeskampioen

Jaap Ubels, van CBS Van Panhuys uit Leek, is de nieuwe voorleeskampioen van de provincie Groningen. Jaap vertegenwoordigt op 17 mei a.s. de provincie Groningen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Jury

Tijdens de provinciale finale op woensdag 12 april in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam las Jaap voor uit Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens. “Je werd het verhaal in getrokken,” aldus de jury bestaande uit: Gerard Wiekens, trainer van FC Groningen,  Jacqueline Roelofs, manager Markt en Innovatie bij Biblionet Groningen en Corien Oranje, kinderboekenschrijfster.

Landelijke finale

Tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 17 mei 2017 gaat de Groningse winnaar het opnemen tegen de elf andere provinciale voorleeskampioenen. De uiteindelijke winnaar mag zich niet alleen een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2017’ noemen, hij of zij wordt ook een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken en wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd. De wedstrijd motiveert kinderen om te lezen en maakt hen enthousiast voor kinder- en jeugdboeken. De organisaties achter De Nationale Voorleeswedstrijd willen een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Delen

X
Image CAPTCHA