I love voorlezen: elke week een voorleesblog online!

Onder het motto 'I love voorlezen' vind je vanaf vandaag elke week een leuke blog over voorlezen op www.bibliotheek.nl/fantasierijk. Voorlezen is een feestje én ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Bovendien stimuleer je met voorlezen de fantasie van je kind.

Met je baby op schoot samen plaatjes kijken of een verhaaltje vertellen: voorlezen versterkt de band met je kindje. En wist je dat kinderen die als baby al zijn voorgelezen later beter zijn in taal? Je kunt er dus niet vroeg genoeg mee beginnen. 

Gratis lidmaatschap voor kinderen

We doen dan ook alles aan om (voor-)lezen te promoten. Zo is het lidmaatschap voor kinderen gratis en organiseren we vele voorleesactiviteiten. Ook kun je in de bibliotheek altijd onze collega's vragen welk boek het meest geschikt is voor je kind.

Bekijk de catalogus: voorleesboeken

Op zoek naar een mooi voorleesboek? Raak geïnspireerd en zoek er eentje uit in onze catalogus. Door te zoeken op het trefwoord 'voorleesboek' krijg je er een heleboel te zien. Veel voorleesplezier!

Onbekend

Uit onderzoek blijkt dat ouders het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen kennen, maar er is nog veel onbekendheid over vanaf wanneer voorlezen nuttig is. Ook weten 2 op de 5 ouders niet dat kinderen gratis lid kunnen worden van de bibliotheek en is het (diverse) aanbod voor jonge kinderen bij lang niet iedereen bekend. Met de campagne 'de bibliotheek maakt je rijker: fantasierijk' laten de bibliotheken weten dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met voorlezen én dat de bibliotheek voor ouders met jonge kinderen hiervoor de plek is.  

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA