Heel Groningen Leest

Iedereen die van lezen en boeken houdt, kan zich deze maand onderdompelen in de wereld van familieverhalen. Want met het thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ start op 2 november in alle bibliotheken de landelijke campagne Nederland Leest. Haal nu het gratis themaboek in de bibliotheek!

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom nodigt Biblionet Groningen iedereen uit om mee te lezen. In de bibliotheek kunnen alle boekenliefhebbers, ook als ze niet lid zijn van de bibliotheek, een gratis exemplaar ophalen van het themaboek Het zwijgen van Maria Zachea, geschreven door Judith Koelemeijer. Een moderne klassieker waarin op fascinerende wijze een familiegeschiedenis uit de 20e eeuw wordt ontvouwd. Daarnaast is er een Nederland Leest Junior-editie voor scholen, waar de groepen 7 en 8 en vmbo 1 en 2 aan mee kunnen doen.

Duik in je eigen familiegeschiedenis

Biblionet Groningen organiseert diverse activiteiten rondom Nederland Leest. Judith Koelemeijer is op 2 december te gast in de livestream van Boekeloere, de online boekenclub van Biblionet Groningen op Facebook. Leden van de boekenclub kunnen er live op inhaken en vragen stellen. Martine Letterie, schrijfster van het themaboek voor Nederland Leest Junior, komt op 19 november naar de bibliotheek in Hoogezand om te praten over haar boek Dwars door de storm. Dit speelt zich af in het Ambonezenbosje bij Finsterwolde. Het interview wordt live gestreamed via de Facebookpagina's van de bibliotheken.

Groningers worden ook uitgedaagd om in hun eigen familiegeschiedenis te duiken. Op 18 en 25 november en op 1 en 15 december december zijn er online workshops over Delpher (de site met historische bronnen) en autobiografisch schrijven door Robertine Romeny. De workshops bieden meteen handvatten en inspiratie voor de schrijfwedstrijd over familiegeschiedenissen, waar iedereen aan mee kan doen. Voor meer informatie kun je terecht op www.biblionetgroningen.nl/nederlandleest.

In de bibliotheek is altijd wat te doen

Ondanks de coronamaatregelen is er in de maand november genoeg te doen en te halen bij de (online) bibliotheek! Kijk op www.biblionetgroningen.nl/agenda voor een overzicht van onze digitale activiteiten.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA