Groningse Fenniek Jager wint landelijke voorleeswedstrijd Read2Me!

Fenniek Jager van scholengemeenschap Ubbo Emmius uit Winschoten heeft zaterdag 13 mei de landelijke voorleeswedstrijd Read2Me! gewonnen. Na een spannende finale in Nieuwegein mag ze zich Brugklas Voorleeskampioen 2017 noemen.

De voorleeswedstrijd voor brugklassers Read2Me! wordt in de provincie Groningen georganiseerd door Biblionet Groningen. De afgelopen maanden namen meer dan 1.000 brugklassers het tegen elkaar op tijdens de lokale, regionale en provinciale voorrondes. De elf overgebleven provinciale voorleeskampioenen gingen op zaterdag 13 mei met elkaar de strijd aan in Theater De Kom in Nieuwegein.

Fenniek Jager uit Winschoten wist met het boek 'Als slavin geboren' van Marian Hoefnagel de jury te overtuigen van haar voorleestalent. De vakjury bestond dit jaar uit schrijfster Maren Stoffels, YouTuber Rijk Hofman en Juan Khalaf, beste bibliothecaris van Nederland 2016. De publieksprijs ging naar Ivy Tellier van het Maerlant-Lyceum in Den Haag.

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van alle schooltypen en werd dit jaar voor de zesde keer gehouden. Met de wedstrijd laten Stichting Lezen en de openbare bibliotheken zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door het programma Kunst van Lezen. Meer informatie: www.read2mevoorleeswedstrijd.nl

Fenniek Jager is voorleeskampioen

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA