Groningse Emma leest voor in landelijke finale De Nationale Voorleeswedstrijd

Emma van de Hagenhofschool in Stadskanaal deed woensdag 22 mei mee met de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. In de grote voorleesstoel op het podium van Schouwburg Amstelveen las ze de sterren van de hemel!

Een heleboel voorleesstoelen

Voordat Emma in de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd mocht voorlezen, heeft ze op een heleboel verschillende voorleesstoelen gezeten: eerst op school tijdens de schoolrondes, toen in Bibliotheek Stadskanaal tijdens de regionale ronde en tenslotte in Theater vanBeresteyn in Veendam tijdens de provinciale finale, waar ze het opnam tegen zeven andere voorleestalenten uit Nederland.

Wat een mooie voorleesstem!

Tijdens de landelijke finale las Emma net als tijdens de provinciale finale voor uit ‘Harry Potter en de relieken van de dood' van J.K. Rowling. Daarnaast kreeg ze van de organisatie een fragment uit ‘Prutje’ van Pieter Koolwijk, dat ze onvoorbereid moest voorlezen. De jury, bestaande uit onder anderen kinderboekenschrijfster Manon Sikkel en Jeugdjournaalpresentator Bart Tuinman, was onder de indruk van haar voorleesstem en articulatie. En de zaal was muisstil tijdens Emma’s voorleesbeurt. Maar de grote beker ging dit jaar naar Yosan Wegihu Teame uit Drenthe. Zij mag zichzelf De Nationale Voorleeskampioen 2019 noemen en wordt een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

(Voor)lezen is leuk!

De Nationale Voorleeswedstrijd is onderdeel van ons aanbod basisonderwijs. Dat betekent onder andere dat we verantwoordelijk zijn voor het registreren van alle schoolkampioenen en voor de organisatie van de regionale en provinciale finale. ‘De Nationale Voorleeswedstrijd laat basisschoolleerlingen ontdekken dat voorlezen leerzaam én leuk is,’ aldus onze collega Wia Huisman. Dit jaar deden maar liefst 153 basisscholen uit de provincie mee met De Nationale Voorleeswedstrijd.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA