Groningen mediawijs met de bibliotheek online!

Deze maand staat het thema mediawijsheid centraal bij de online activiteiten van Biblionet Groningen. Op speelse wijze wordt jong en oud meegenomen in het veilig en slim gebruiken van (digitale) media. Hieronder een aantal activiteiten op een rij. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Test je mediawijsheid met de MediaQuiz
Vrijdag 14 mei kan iedereen meedoen aan de MediaQuiz. Op 19.00 uur presenteert Biblionet Groningen een Kahoot-quiz live op Facebook. Test je kennis op het gebied van nepnieuws, sociale media en digitale geletterdheid. Aanmelden is niet nodig. Je hebt een iPad of laptop nodig en een smartphone. Speel mee via facebook.com/groningsebibliotheken.

Ontdek de leukste apps met de Approulette
Woensdag 19 mei ontdekken kinderen de leukste apps met BiebLab Live. Hét kinderprogramma van de Groningse bibliotheken met elke woensdag een nieuwe online activiteit. Met de Approulette duikt BiebLab in bekende én onbekende apps, zoals Roblox, TikTok, Brawl Stars. Welke apps zijn 'hot' en waar moet je op letten bij het downloaden van apps? De uitzending van BiebLab Live begint om 15.00 uur en is live te volgen via www.youtube.com/bieblab.

Webinar ‘Help! Mijn kind speelt Fortnite’
Speelt je kind graag Fortnite, maar heb je geen idee wat voor game dit is? Volg woensdagavond 19 mei om 19.30 uur de webinar ‘Help! Mijn kind speelt Fortnite’. Sinds de introductie in 2017 is Fortnite uitgegroeid tot één van de populairste spellen ter wereld met miljoenen spelers per dag. BiebLab geeft uitleg over de game, de spelbeleving, het sociale karakter en legt uit hoe de in-game aankopen werken. Meld je gratis aan.

Mediascape
Vrijdag 28 mei om 19.00 uur probeert een gezin uit de studio van BiebLab te ontsnappen door middel van opdrachten. Maar thuis kunnen gezinnen ook meespelen met verschillende opdrachten rondom nepnieuws, informatie en digitale vaardigheden. Ondertussen gaat presentator Ian Scharroo in gesprek met experts over de gemedialiseerde samenleving.

Kijk op hier voor het hele online programma.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA