Groet & Ontmoet Westerkwartier doet het goed

Wie zijn de kandidaat volksvertegenwoordigers van de nieuwe gemeente Westerkwartier? Wat vinden ze belangrijk? En wat juist niet? In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november a.s. organiseerden de bibliotheken Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn daarom speciale Groet & Ontmoet-bijeenkomsten. Iedereen is uitgenodigd om langs te komen en met elkaar in gesprek te gaan.

In gesprek

Een van de nieuwe kernfuncties van de bibliotheek is ontmoeting en debat. Biblionet Groningen ondersteunt daarom de bibliotheken bij het organiseren van bijeenkomsten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Door politiek en burger met elkaar om tafel te brengen, dragen we bij aan de ontmoetingsfunctie van de bibliotheek. En daarmee bereiden we inwoners voor op het maken van een stemkeuze.

Alle politieke partijen krijgen de kans hun speerpunten kort toe te lichten, om vervolgens - onder leiding van een gesprekleider - in gesprek te gaan met het publiek over actuele, lokale onderwerpen. De bezoekers, vrijwilligers en medewerkers bepalen de agenda. Onderwerpen als laaggeletterdheid, de positie van statushouders, de aardbevingsproblematiek en ook de communicatie tussen gemeenteraad en burgers passeerden al de revue.

Groot succes

De opkomst van de eerste drie bijeekomsten in de bibliotheken van Grootegast, Zuidhorn en Marum was hoog. De vierde en laatste Groet & Ontmoet-bijeenkomst is op 9 november in Bibliotheek Leek.

Delen

X
Image CAPTCHA