Finalisten van de provinciale finale Voorleeswedstrijd bekend

Biblionet Groningen organiseert woensdag 12 april 2017 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Acht scholieren uit de provincie Groningen strijden tijdens de finale in theater vanBeresteyn Veendam om de titel ‘Provinciaal Voorleeskampioen’. De provinciale winnaar gaat naar de landelijke finale op woensdag 17 mei 2017 in de schouwburg in Amstelveen.

De acht finalisten in de provincie Groningen zijn:

  • Wouter Luijkx  (CBS De Kern - Veendam)
  • Eva van der Velde (OBS Theo Thijssen - Sappemeer)
  • Dagmar Warta (OBS De Musselhorst - Musselkanaal)
  • Naima Zarrouki (SWBS Pork - Ter Apel)
  • Nienke Jansen ( OBS De Wissel - Haren)
  • Sima Barzegar (De Togtemaarschool - Bedum)
  • Jaap Ubels (CBS Van Panhuys - Leek)
  • Vera Littel (OBS Lydinge – Leens)

Alle finalisten lezen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Ze worden beoordeeld door een jury bestaande uit: Hans Nijland, algemeen directeur FC Groningen, Jacqueline Roelofs, manager Markt en Innovatie bij Biblionet Groningen en  Corien Oranje, kinderboekenschrijfster.

Voorronden

Maar liefst 150 Groningse schoolkampioenen streden in 15 regionale voorronden en twee halve finales om een van de acht plekken in de provinciale finale. Alle deelnemers zijn leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Landelijk hebben ruim 230.000 kinderen van 3.206 scholen meegedaan aan de 24ste editie van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Landelijke finale

Tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 17 mei 2017 gaat de Groningse winnaar het opnemen tegen de elf andere provinciale voorleeskampioenen. De uiteindelijke winnaar mag zich niet alleen een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2017’ noemen, hij of zij wordt ook een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken en wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd. De wedstrijd motiveert kinderen om te lezen en maakt hen enthousiast voor kinder- en jeugdboeken. De organisaties achter De Nationale Voorleeswedstrijd willen een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA