Fietsen en lezen in Westerwolde!

Fiets en lees je met ons mee deze zomer? Fietsen in Westerwolde is een ware belevenis! Er zijn prachtige bossen en natuurgebieden te vinden waar je kronkelende paden en een eeuwenoud bekenlandschap kunt ontdekken. Het gebied heeft daarnaast ook boeiende verhalen te vertellen en inspireert zijn inwoners tot het schrijven van boeken.

16 Boekentips over Westerwolde 

We sloegen de handen ineen met Tourist Info Westerwolde en ontwikkelden een fietskaart met leestips. We selecteerden daarvoor 16 boeken die betrekking hebben op het gebied. Sommige boeken vertellen over Westerwolde en zijn geschiedenis en andere zijn juist geschreven door zijn bewoners.

Op de fietskaart vind je 16 titels gekoppeld aan een mooi dorp of een bijzondere plek in Westerwolde. Op de achterkant vind je een korte toelichting over de boeken. Wist je bijvoorbeeld dat Jan Mulder is opgegroeid in Bellingwolde? En ken je het boekje 'Verhalen over veen en verdediging' van Sanne Meijer (historica, geboren in Ter Apel), waarin ze haar favoriete fietsroutes met je deelt? Leer Westerwolde nog beter kennen.

Gratis af te halen fietskaart

Haal de fietskaart op in Bibliotheek Ter Apel, Bibliotheek Vlagtwedde, Bibliotheek Blijham of Bibliotheek Bellingwolde of een van de Tourist Info kantoren in Westerwolde. Heb je de fietskaart liever digitaal? Download hier de kaart. De boeken zijn te leen en vind je uitgestald op een thematafel in bovengenoemde bibliotheken.

We wensen je veel fiets- en leesplezier! 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA