Feestelijke voorleesactiviteiten: De Nationale Voorleesdagen

Van 23 januari tot en met 2 februari 2019 is het tijd voor het grootste voorleesfeest van het jaar: De Nationale Voorleesdagen. In onze bibliotheken bruist het van de voorleesactiviteiten voor kleuters en peuters. In Bibliotheek Hoogezand trapte burgemeester Adriaan Hoogendoorn de Voorleesdagen feestelijk af met een speciale voorleesketting.

Cadeautje van de bibliotheek

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken en ook het bibliotheeklidmaatschap is voor kinderen gratis. Als een peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen lid wordt, krijgt het bovendien een leuk cadeautje.

Prentenboek van het Jaar

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Dit jaar is dat Een huis voor Harry van Leo Timmers. Jeugdbibliothecarissen kozen dit boek uit het complete aanbod aan prentenboeken. Het Prentenboek van het Jaar 2019 gaat over Harry, een dikke kater met een klein hartje. Hij gaat liever niet naar buiten, want binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. En hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Workshops over voorlezen

Voorlezen is essentieel voor de taalontwikkeling en het voorkomen van taalachterstanden. Daarom organiseerde Biblionet Groningen voorafgaand aan De Nationale Voorleesdagen inspiratiebijeenkomsten voor medewerkers in de kinderopvang, peuterspeelzalen en het basisonderwijs, zodat zij ook zelf aan de slag gaan met voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Wil jij ook leren hoe je nog beter kunt voorlezen? Bekijk dan deze tips.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA