Feestelijke opening Taalhuizen Bedum en De Marne

Op vrijdag 21 september werden in Bibliotheek Bedum de Taalhuizen voor de gemeenten Bedum en De Marne feestelijk geopend. Een Taalhuis biedt mensen hulp bij lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. In totaal zijn er in de provincie Groningen 22 Taalhuizen.

Commissaris van de Koning en ambassadeur van de Taalhuizen René Paas benadrukte in zijn welkomstwoord het belang van een Taalhuis in een samenleving waarin we afhankelijk zijn van taal. In de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond wonen tussen de 3000 en 6000 laaggeletterden, zo vertelde Taalhuis-coördinator Nicole Huisman. De drempel om om hulp te vragen is soms hoog.

Daarom proberen de instellingen die verantwoordelijk zijn voor de Taalhuizen, waaronder Biblionet Groningen en Humanitas, zo veel mogelijk aandacht te vragen voor laaggeletterdheid en bovendien in te spelen op het signaleren van laaggeletterdheid. Petra Groen, ervaringsdeskundige, stelde dat het doorbreken van schaamte daarbij een belangrijke rol speelt. De opening van de Taalhuizen werd afgesloten met een optreden van Lianne van Gemert, die speciaal voor de gelegenheid een lied over laaggeletterdheid schreef. 

Opening Taalhuizen Bedum en De Marne

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA