Eersteklassers ontwerpen plein voor MFC en OV-hub Siddeburen in Minecraft

Ontwerpen in Minecraft

De brugklassers van de Rutger Kopland School in Siddeburen kwamen afgelopen september voor een wel heel bijzondere uitdaging te staan: in opdracht van het bestuur van MFC Siddeburen, Biblionet Groningen en provincie Groningen, mochten zij meedenken over de invulling van het MFC Siddeburen. En het ontwerp? Dat mochten ze vormgeven in ‘Minecraft’, een videogame waarin bouwen en ontwerpen met behulp van blokken centraal staat.

Bezoek aan de werkplaats

De opdracht was mee te denken over de verschillende functies van het nieuwe plein en hoe die vorm zouden gaan krijgen. Op 2 september bezochten de scholieren de werkplaats, zodat ze een goede indruk zouden krijgen van de mogelijkheden. Daar kregen ze ook te horen aan welke eisen het eindresultaat zal moeten voldoen, zoals dat het een duidelijke ingang moet hebben, verkeersveilig moet zijn, en over twintig parkeerplekken met laadpunten moet beschikken. 

Aan de slag!

Nadat de bruggers een beeld hadden gekregen van het plein, gingen ze in tweetallen aan de slag in Minecraft. Op 5 september presenteerden ze hun ideeën aan de opdrachtgevers. Die nemen enkele ideeën mee in het definitieve ontwerp. Het bestuur van het MFC gaf hun complimenten, omdat de scholieren maar liefst 80-90% van de voorwaarden hadden aangetikt. Helaas waren sommige ideeën minder uitvoerbaar, zoals een glazen tunnel. “Natuurlijk is een glazen tunnel niet uitvoerbaar,” vertelde één van de opdrachtgevers, “maar jullie hebben ons zeker op ideeën gebracht.”

Word jij ook enthousiast van Minecraft? Neem eens een kijkje in onze agenda voor leuke Minecraftmiddagen in de bibliotheek bij jou in de buurt!

Delen

X
Image CAPTCHA