Eerste Groningse Informatiepunt Digitale Overheid geopend

Op dinsdag 5 november is het Informatiepunt Digitale Overheid geopend in Bibliotheek Stadskanaal. Biblionet Groningen doet mee aan een landelijk project en de vestiging in Stadskanaal is hiermee één van de vijftien bibliotheken in Nederland met een Informatiepunt Digitale Overheid. Het is de bedoeling dat er binnen twee jaar een landelijk dekkend netwerk komt van Informatiepunten.

Het Informatiepunt is er om mensen op weg te helpen met vragen over zorg, huurtoeslag, DigiD, betalen van verkeersboetes in delen en nog veel meer. In Bibliotheek Stadskanaal kan iedereen met vragen over de digitale overheid tussen 14:00-16:00 uur langskomen tijdens het spreekuur op maandag, woensdag of vrijdag. 

Waarom een Informatiepunt Digitale Overheid? 

‘Iedereen moet mee kunnen doen in de digitale samenleving. Ook de mensen die extra hulp nodig hebben. Met de start van deze Informatiepunten Digitale Overheid kunnen we mensen praktisch hulp bieden bij digitaal contact met de overheid én hen stimuleren in het leren van digitale vaardigheden. Ik ben blij dat wij vanuit Binnenlandse Zaken dit initiatief samen met de Koninklijke Bibliotheek en manifestgroep-partijen financieel mogelijk kunnen maken’ - Staatssecretaris Knops 

Delen

X
Image CAPTCHA