Eerste deelnemers provinciale finale bekend

Woensdag 11 maart vond in de bibliotheek Bedum de eerste provinciale halve finale plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. Dit is een wedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 waarbij zij zo goed mogelijk een stuk uit een kinderboek proberen voor te lezen. Na een spannende strijd zijn nu de eerste finalisten bekend voor de provinciale finale van Groningen. De eerste vier kinderen die door zijn naar de provinciale finale zijn: Linoek, Luka, Marte en Yrsa. Op 15 april strijden zij voor een plek in de landelijke finale.

Op de helft

Op lokaal niveau zijn er in de maanden januari en februari al verschillende voorrondes gehouden waarbij Biblionet Groningen heeft geholpen met de organisatie en coördinatie. De lokale winnaars strijden in de halve finale voor een plek in de provinciale finale. De eerste vier finalisten voor de provinciale finale zijn inmiddels bekend. Over twee weken zal de tweede provinciale halve finale plaatsvinden en zullen de overige finalisten bekend gemaakt worden. Zij zullen het tegen elkaar opnemen in de provinciale finale van Groningen. De winnaar van deze finale mag Groningen gaan vertegenwoordigen in de landelijke finale.

Rappen in de bus

De eerste finalist, Linoek, las voor uit Mees Kees Op Kamp. Linoek maakte er een hele show van! Naast het prachtige voorlezen kwamen er ook nog liedjes en zelfs een rap tussendoor. De jury noemde het dan ook niet voor niets “een prachtige voordracht.”.

Een overtuigende presentatie

Ook Luka kreeg het voor elkaar om het publiek vol spanning te laten luisteren en helemaal in het verhaal te betrekken. Hij las voor uit Code Kattenkruid. Met een zelfverzekerde stem en af en toe wat handgebaren zorgde hij voor een overtuigende presentatie. Hij liet iedereen volledig meeleven met de personages. Niet voor niets behaalde Luke een plek in de provinciale finale.

Voetbalverhaal

Marte las een enorm spannend stuk voor uit Achtste Groepers Huilen Niet. De spanning tussen de personages uit het boek wist ze feilloos over te brengen naar het publiek. De jury vond dat het bijna leek alsof ze zelf onderdeel was van het verhaal. Niet alleen met haar stem maar ook met haar mimiek wist Marte de jury helemaal in te pakken. Al met al is ze een overtuigende finalist!

Een groene verrassing

Voordat Yrsa begon met voorlezen vertelde ze al een mooi verhaal. Het boek dat ze voorlas, Meester Kikker, kwam namelijk uit de kast van haar buurmeisje. Yrsa vertelde in haar fragment over meester Kikker, die helemaal verkikkerd was op een lerares. Volgens de jury bracht ze de verschillende emoties in het verhaal goed over. Vandaar dat ook Yrsa een plek verdient in de provinciale finale.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA