Eerste Breinbieb in Bibliotheek Delfzijl geopend

Woensdag 27 februari heeft burgemeester Beukema de allereerste Breinbieb in de provincie Groningen geopend in Bibliotheek Delfzijl. De Breinbieb is een pilot waarbij we materialen over het brein opnemen in de collectie van de bibliotheek. Bijvoorbeeld boeken, dvd’s en spelletjes over dementie. Ook zullen er vanaf nu regelmatig activiteiten rondom het brein op de agenda staan.

Samenwerking

Voor gemeente Delfzijl is het een mooie aanvulling op hun ‘titel’ dementievriendelijke gemeente. Naast het aanbieden van materialen, zorgt de bibliotheek samen met partnerorganisaties voor interessante activiteiten over het brein. De opening van de Breinbieb in Delfzijl was onderdeel van een pilot die mede mogelijk werd gemaakt door de provincie Groningen.

Alles over het brein

“Met de Breinbieb in Bibliotheek Delfzijl breiden we onze maatschappelijke dienstverlening uit. Het is dé plek waar alle nuttige en leuke materialen over het geheugen te vinden zijn. Van het thema onthouden en vergeten tot het onderwerp dementie en mantelzorg. De informatie wordt aangeboden in de vorm van boeken, dvd’s, spellen en activiteiten.”, aldus Jacqueline Roelofs, onze manager innovatie. 

Herman van Hoogdalem

Tijdens de opening gaf kunstenaar Herman van Hoogdalem een korte lezing over zijn werk. Hij schilderde onder meer een serie portretten genaamd 'Gezichten van dementie'. Daarbij maakte hij samen met Gijs Wanders korte documentaires over de invloed van dementie op mensen en hun omgeving. De boeken van Herman zijn opgenomen in de collectie van de Breinbieb in Delfzijl. 

Meer Breinbiebs

Binnenkort wordt er ook een Breinbieb in Bibliotheek Hoogezand geopend. En er zijn gesprekken gaande met de Vrije Universiteit Amsterdam over eventuele verbinding met het Breinplein dat zij aanbieden.

Delen

X
Image CAPTCHA