E-books steeds populairder: 170.948 downloads in 2018

Het aantal geleende e-books via de Groningse bibliotheken is het afgelopen jaar gestegen. In 2018 leenden onze lezers gemiddeld 14.245 boeken per maand, een stijging van 8,7 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal accounts is wel gedaald. Dit komt door een opschoning in het systeem. Onder jongeren is het lezen van e-books populairder geworden. Het aantal accounts onder de achttien jaar is gestegen.

Saskia Noort en John Flanagan bovenaan

Landelijk was onder volwassenen 'Huidpijn' van Saskia Noort het populairst, gevolgd door respectievelijk 'Wees onzichtbaar' van Murat Isik en 'Heks' van Camilla Lackberg. In Groningen werd 'Heks' het meest gelezen. Bij de jeugdtitels stond John Flanagan met zijn 'De Grijze Jager'-serie acht keer in de top tien. De overige twee plaatsen waren voor Mel Wallis de Vries met 'Haat' en 'Shock' op de derde en achtste plaats. In Groningen werden er het afgelopen jaar in totaal 170.948 e-books geleend. Landelijk lag dit aantal op 3,5 miljoen.

De nieuwste e-books

In 2018 waren er 18.658 Groningse bibliotheekleden met een e-bookaccount. De cijfers zijn afkomstig van zowel de leden van Biblionet Groningen als van het Forum Groningen. Doordat wij onderdeel uitmaken van het landelijke bibliothekennetwerk kun je als bibliotheeklid altijd genieten van een ruim aanbod e-books en apps zoals de VakantieBieb en LuisterBieb.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA