Duizenden gezinnen deze zomer op reis met Vakantielezen

Deze zomer gaan duizenden gezinnen op reis met de Bibliotheek. In de vakantie doen ze mee aan het zomerleesprogramma Vakantielezen. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. Met Vakantielezen wordt lezen extra leuk! Mirjam Wulfse, gedeputeerde Cultuur van de provincie Groningen, lanceerde het zomerleesprogramma met een speciale video.

Ga je mee op reis?

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. We ontwikkelden het zomerse leesprogramma voor kinderen uit groep 3 en 4. Op vakantie-lezen.nl reizen de gezinnen langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land kun je samen met je kinderen opdrachten doen en proberen de schat te vinden. Jullie lezen verhalen en spelen samen zomerse (taal-)spellen. Flessenpost sturen naar je opa of het sportieve spel Letterrennen spelen: de 18 opdrachten stimuleren op speelse wijze de taal- en leesomgeving. Daarnaast is er voor ieder land een speciaal boek geschreven. 

Met de digitale schattenjacht maken jullie kans op leuke prijsjes. De gratis materialen zijn verkrijgbaar in alle bibliotheken in de provincie Groningen, inclusief de vestigingen van Forum Groningen.

Landelijke uitrol voor Gronings leesprogramma

Het zomerleesprogramma vindt niet alleen plaats in onze bibliotheken en die van Forum Groningen. In totaal gaan 40 bibliotheekorganisaties in Nederland aan de slag met dit Groningse leesprogramma. Meer dan 40.000 kinderen ontvangen in de komende weken de Vakantielezen-schatkaart, waarmee ze hun reis kunnen starten. Hiermee is Vakantielezen, naast Scoor een Boek!, het tweede leesproject van Biblionet Groningen dat een landelijke uitrol krijgt.

Aftrap van de thuiseditie

Gedeputeerde Mirjam Wulfse verdiepte zich, als aftrap van de thuiseditie van Vakantielezen, in de reisbestemmingen en wil alle kinderen van harte stimuleren op avontuur te gaan door te lezen en online mee te doen.  “Ik zie Vakantielezen als een 'best practice': het stimuleren van lezen en leesplezier, én het opdoen van digitale vaardigheden komt er prachtig in samen”, aldus Mirjam Wulfse. De provincie Groningen is opdrachtgever van de Provinciale Ondersteuningsinstelling voor bibliotheekwerk (POI), Biblionet Groningen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie ga je naar biblionetgroningen.nl/vakantielezen of vakantie-lezen.nl waar je je ook kunt aanmelden. 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA