Doe, denk en lees mee met Nederland Leest

De hele maand november staat in het teken van de bibliotheekcampagne Nederland Leest. De bibliotheek ontpopt zich als plaats voor ontmoeting en debat over een maatschappelijk thema. Dit jaar is dat Robotica. Zijn we bereid robots toe te laten in onze ziekenhuizen, scholen, kunstwereld, verzorgingstehuizen en onze harten? Praat er over mee. We organiseren in de Groningse bibliotheken de hele maand november activiteiten voor jong en oud die aansluiten bij het thema van Nederland Leest. 

Doe mee: bouw je eigen robotje 

Tijdens Nederland Leest kun je bij de Groningse bibliotheken op diverse locaties meedoen met de bouwmiddag. Wat voor robotje maak jij? Je eigen gemaakte robotje kun je inleveren voor de provinciale wedstrijd op woensdag 29 november in Veendam. Hier gaan we met alle gemaakte robotjes iets leuks doen in het kader Nederland Leest 2017. 

Denk mee: inspiratiesessies  

Kom naar één van de Nederland Leest inspiratiesessies met interessante sprekers, waaronder Fokie Cnossen (RUG Faciliteit Medische Wetenschappen / UMCG) en Wim Bos (veehouder). Zij gaan in op onder meer het toepassen van robots in de zorg en de landbouw. 

  • maandag 27 november, 19:00 - 21:00 uur inspiratiesessie in Bibliotheek Hoogezand 
  • woensdag 29 november, 19:00 - 21:00 uur inspiratiesessie in Bibliotheek Veendam 
  • donderdag 30 november, 19:00 - 20:15 uur inspiratiesessie in Bibliotheek Stadskanaal

Lees mee: krijg een boek cadeau 

Geef je mening en ontvang de bestseller Ik, robot van Isaac Asimov cadeau, inclusief het verhaal dat Ronald Giphart samen met een robot schreef. Deze actie geldt zowel voor leden als niet-leden. Haal het boekje op in de bibliotheek bij jou in de buurt

Bekijk wat Adriaan van Dis, André Manuel, Diana Matroos, Irene Moors en Ruud de Wild te zeggen hebben over de Nederland Leest stellingen. 

1. Ik laat me liever opereren door een robot

2. Kun je verliefd worden op een robot?

3. Robots kunnen prima kunst maken

4. Niet kinderen, robots hebben de toekomst

5. Robots moeten loonbelasting betalen 

6. Het is goed dat een robot op oma past, dan is ze niet alleen

 

Delen

X
Wachtwoord vergeten?