Diploma-uitreiking de VoorleesExpress in Appingedam

Het eerste gezin dat heeft deelgenomen aan de VoorleesExpress in de gemeente Appingedam is op 12 december in het zonnetje gezet. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra reikte in Bibliotheek Appingedam het diploma uit aan Yousef. Samen met zijn moeder en een vrijwilliger van de VoorleesExpress deed hij de afgelopen 20 weken heel actief mee met het lezen en de taalspelletjes. 

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress is een landelijk concept waarbij voorleesvrijwilligers twintig weken lang thuis komen voorlezen in gezinnen die een taalachterstand hebben. Het doel is kinderen plezier te laten beleven aan het lezen. Vorig jaar ging de VoorleesExpress van start in de gemeente Delfzijl en afgelopen zomer in Appingedam.

Samenwerking

Vorige week ondertekenden we samen met het Noorderpoort locatie Appingedam een samenwerkingsovereenkomst waarbij 2e-jaars studenten ingezet worden als voorleesvrijwilliger voor de VoorleesExpress in Appingedam en Delfzijl. Voor wat betreft de toeleiding van gezinnen werken we samen met onder meer basisscholen, instellingen voor kinderopvang, welzijnsorganisaties, het consultatiebureau en het inburgeringsloket in de gemeente Appingedam.

 

Diploma-uitreiking VoorleesExpress Appingedam

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA