Deelnemer bij Generation Code 2020

Op 14 en 15 oktober zijn we deelnemer aan het Europees congres Generation Code bij het Europees Parlement in Brussel. Bibliotheken uit heel Europa zijn er online bij en presenteren de digitale ontwikkelingen in hun dienstverlening naar aanleiding van het coronavirus. Vanwege de coronamaatregelen is het congres, met het thema Digitale Innovatie, dit keer geheel online. We hebben een video gemaakt waarin we laten zien welke online dienstverlening we de afgelopen maanden hebben gerealiseerd. En hoe mooi deze aansluit op onze fysieke dienstverlening. Je vindt de video hieronder. 

Een prominente plek in Europees beleid

Aanleiding voor het jaarlijkse congres bij het Europees Parlement is de wens van openbare bibliotheken in heel Europa om een prominente plek te behouden in het Europese beleid. Vrijwel overal nemen bibliotheken een vergelijkbare positie in als in Nederland, namelijk: een plek voor iedereen waar je kunt leren, ontmoeten en ontdekken. Met Generation Code maken we in Europees verband zichtbaar wat we doen en hoe inventief en innovatief we hierbij te werk gaan.

Toegankelijk en waardevol

De video geeft een goed beeld van hoe we onze bibliotheken altijd en overal toegankelijk en waardevol houden. Want de bibliotheek is voor en van iedereen. De deuren staan, ook online, wagenwijd open.

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA