De verkiezingen komen eraan!

Woensdag 17 maart 2021 gaat Nederland naar de stembus. In het kader van deze verkiezingen organiseren we online activiteiten. Op verschillende manieren kun je meepraten, je laten inspireren en kun je informatie krijgen over de verkiezingen. Bekijk hier ons verkiezingsaanbod. Doe je mee?

Brief aan Nederland

Een van de activiteiten is de Brief aan Nederland. We roepen alle Groningers op om een brief te schrijven waarin je je droom voor Nederland en de provincie Groningen deelt. Op ons digitale Brief aan Nederland-prikbord wordt een selectie van de ingestuurde brieven gepubliceerd. Het doel is om politici te inspireren en Groningers te motiveren om na te denken over ieders dromen voor ons land en de provincie Groningen. Lees hier hoe je een brief instuurt.

Vergroot je kennis over democratie en de verkiezingen

Ook kun je meedoen met de Democratiequiz op 14 maart via Facebook Live. Je kunt je aanmelden voor een socratisch gesprek over politiek met filosofe Sanne ten Wolde op 15 maart via Zoom. Op de Facebookpagina van Biblionet Groningen wordt dagelijks een video gepubliceerd over een stelling uit de Stemwijzer. Jongeren kunnen vragen stellen aan politici via hun eigen Instagram-feed met behulp van #jongerenvoorpolitiek. We delen de vragen op onze Instagram. Daarnaast zijn er vanaf 8 maart verkiezingskranten in eenvoudige en heldere taal af te halen in de bibliotheken van Biblionet Groningen. Bekijk hiervoor de actuele afhaaltijden. Een afpsraak maken is niet nodig. 

Lidmaatschap is niet nodig

Voor de activiteiten hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. Alle activiteiten vind je terug op biblionetgroningen.nl/verkiezingen.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA