De Schoolschrijver neemt afscheid

Op woensdagmorgen 17 mei is het traject De Schoolschrijver, waarbij een kinderboekenschrijver een half schooljaar een ‘gastschrijver’  is van een basisschool, officieel afgesloten op GBS De Lichtbron in Hoogezand.

In samenwerking met Biblionet Groningen is er een half schooljaar een Schoolschrijver aan de slag gegaan op tien basisscholen in de provincie Groningen. De Schoolschrijver heeft een inspirerende rol op taal- en leesgebied en wil met verschillende activiteiten het leesplezier verhogen. In schooljaar 2016-2017 was De Schoolschrijver actief op 50 basisscholen in 4 provincies, en bereikte daarmee meer dan 10.000 leerlingen, hun ouders en hun leerkrachten.

Corien Oranje, auteur van onder andere Kampioen en Juf in de pan, was vanaf januari dit jaar als schrijver verbonden aan GBS De Lichtbron. Zij gaf de afgelopen maanden bijzonder leuke taallessen en heeft de kinderen veel geleerd over het bedenken en schrijven van verhalen. Tijdens het traject De Schoolschrijver verzorgde Corien Oranje ook verschillende inspirerende bijeenkomsten voor zowel het schoolteam als de ouders.

Tijdens de feestelijke afsluiting gingen leerlingen zelf aan de slag als schrijver maar op bijzondere manier! Leerlingen van groep  4 en 5 werkten met LEGO Storystarter. Ze bedachten samen een stripverhaal. Met LEGO bouwden ze de scenes na die ze vervolgens met de tablet filmen en verwerkten tot een stripverhaal. De groepen 6, 7 en 8 maakten kennis met Lego Movie Maker. Leerlingen bedachten in tweetallen een verhaal, bouwden deze na met LEGO en verwerkten ze digitaal tot een Stop-Motionfilmpje.

Naast de officiële afsluiting van het traject De Schoolschrijver op GBS De Lichtbron in Hoogezand wordt er op alle deelnemende scholen in de provincie Groningen op een feestelijke manier afscheid genomen van de ‘eigen’ gastschrijver.

Biblionet Groningen is de lokale partner van De Schoolschrijver in de provincie Groningen. Het is een ideale samenwerking: beide organisaties hebben als doelstelling het stimuleren van lezen en leesplezier. Stichting De Schoolschrijver is voorgedragen als Nederlandse inzending voor de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018. Deze prijs is de belangrijkste internationale onderscheiding in de kinderliteratuur en wordt ook wel de Nobelprijs voor de jeugdliteratuur genoemd. Meestal worden auteurs voorgedragen maar soms ook een leesbevorderende instelling. 
 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA