De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 tot 30 januari organiseert Biblionet Groningen allerlei activiteiten rondom voorlezen. Online voorleesuurtjes voor peuters en kleuters, een digitaal inspiratiepakket voor scholen en kinderdagverblijven, en voorlees- en knutseltips voor ouders. 

Voorlezen is een van de leukste dingen die ouders en kinderen samen kunnen doen. Het is gezellig en je bent echt even helemaal met elkaar bezig. Bovendien stimuleert voorlezen de taal- en spraakontwikkeling van kinderen en verhoogt het de concentratie. Allemaal zaken waar ze hun hele leven plezier van hebben. Daarom maakt Biblionet Groningen een feestje van de Nationale Voorleesdagen!

Voorleesfeest

We hebben het voorleesfeest woensdag 20 januari om 08.00 uur afgetrapt met een online Voorleesontbijt. Honderden gezinnen keken aan hun eigen ontbijttafel mee naar onze livestream op facebook.com/groningsebibliotheken, waar Tinette voorlas uit 'Coco kan het', het prentenboek van het jaar. Op donderdag 21 en woensdag 27 januari zijn er van 10.00 tot 10.30 uur via Facebook Live Voorleeshalfuurtjes voor peuters en kleuters, waarbij we ook liedjes zingen. En op 29 januari gaan we om 18.30 uur via Facebook live voorlezen in het donker.

Knutselen en zingen

Samen lezen wordt nog leuker als je méér doet dan een boekje lezen. Erover knutselen bijvoorbeeld. Op https://biblionetgroningen.nl/de-nationale-voorleesdagen vind je tips en filmpjes om voorlezen nog leuker te maken.

Scholen en kinderdagverblijven hebben van ons een digitale inspiratiebox gekregen met materialen en tips om hen te inspireren om ook een feestje te maken van de Nationale Voorleesdagen.

En we hebben een podcast opgenomen met Loes Riphagen, de maker van ‘Coco kan het’. Hierin vertelt ze onder andere hoe haar driejarige dochter heeft geholpen bij het maken van het prentenboek. Je kunt de podcast beluisteren via ons Spotify-kanaal.

De online bibliotheek is altijd open

Normaal organiseren we de voorleesactiviteiten in de Groningse bibliotheken, maar dat kan dit keer vanwege de coronamaatregelen niet. Gelukkig is de online bibliotheek altijd open! Onze digitale voorleeshalfuurtjes worden al door veel kinderen en hun ouders gevolgd en we hopen er tijdens de Nationale Voorleesdagen nog meer fans bij te krijgen. Boeken lenen kan trouwens nog steeds. Bibliotheekleden kunnen hiervoor gebruikmaken van de corona proof afhaalservice. Kom dus vooral prentenboeken inslaan tijdens de Nationale Voorleesdagen en ga thuis lekker voorlezen!

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA