De 100ste Bibliotheek op school is een feit!

Op donderdag 11 januari jl. werd op OBS de Noorderbreedte in Veendam de 100ste Bibliotheek op school feestelijk geopend. Wethouder Jaap Velema van de gemeente Veendam verrichtte samen met de leerlingen van de school de openingshandeling. Om nog eens extra te onderstrepen dat de 100ste Bibliotheek op school in de provincie Groningen is gerealiseerd, ontving Dino Andriol, directeur van de Noorderbreedte, uit handen van Arend Middelveld, bestuurder van Biblionet Groningen, een collectie boeken voor de nieuwe schoolbibliotheek.

De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is veel meer dan een collectie boeken. Vooral de aandacht voor taal- en (voor)leesbevordering maakt dit landelijke programma tot een succes. Leren begint bij lezen. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Een goede schoolbibliotheek zorgt ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om leeskilometers te maken.

De Bibliotheek op school vergroot het plezier in lezen. Daardoor verbeteren de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen. Met het programma werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Zo maken we het onderwijs beter en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis. In de provincie Groningen wordt de Bibliotheek op school verzorgd door Biblionet Groningen.

OBS de Noorderbreedte

De Noorderbreedte is een kleurrijke school met ruimte voor verschillende religieuze richtingen en levensbeschouwingen. De school doet er alles aan het kind zo goed mogelijk te laten presteren en een fijne sfeer te creëren. De school hecht veel waarde aan taal en heeft voor de nieuwe schoolbibliotheek dan ook een prachtige ruimte ingericht waar kinderen op een prettige manier boeken kunnen zoeken, maar ook even rustig kunnen lezen.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA