Cursus Klik & Tik vergroot digitale vaardigheden en zelfvertrouwen

Een jaar geleden is Biblionet Groningen gestart met het aanbieden van Klik & Tik. De belangstelling voor deze beginnerscursus digitale vaardigheden was direct al groot. En inmiddels kunnen deelnemers in meer dan 15 vestigingen terecht om mee te doen met Klik & Tik.

Om te kunnen bepalen wat de vooruitgang is van de deelnemers en om de cursus te evalueren, wordt hen gevraagd aan het begin en aan het eind van de cursus een enquête in te vullen. Uit dit onderzoek blijkt o.a. dat men na deelname aan Klik & Tik vaker zelfstandig het internet gebruikt, dat het zelfvertrouwen toeneemt en dat deelnemers zeer tevreden zijn over de cursus.

Vaker zelfstandig op het internet

Het percentage deelnemers dat het internet niet zelfstandig gebruikt is na het volgen van Klik & Tik gedaald van 39% naar 13%. En het percentage deelnemers dat het internet dagelijks, zelfstandig gebruikt steeg van 23% naar 41%.

Deelnemers gebruiken het internet voor meer verschillende dingen door de cursus. Zo steeg het percentage deelnemers dat internet gebruikt voor cursus en opleiding van 10% naar bijna 40%.

Na de cursus zegt 68% van de deelnemers er vertrouwen in te hebben dat ze goed kunnen leren omgaan met internet; voorafgaand aan de cursus was dit 42%.

Deelnemers zeer tevreden

De deelnemers aan Klik & Tik zijn bovendien zeer tevreden over de cursus. Ze zijn goed te spreken over faciliteiten in de bibliotheek en de begeleiding tijdens de bijeenkomsten. Men geeft aan de geleerde vaardigheden zelfstandig toe te kunnen passen en men heeft zin gekregen om meer te leren met internet.

Mooie aanvulling

Door mee te doen aan Klik & Tik gaat men dus het internet meer en vaker zelfstandig gebruiken en deelnemers krijgen ook meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Klik & Tik vormt hiermee een mooie aanvulling op het aanbod van Biblionet Groningen die goed aansluit bij onze beweging naar een maatschappelijke, educatieve bibliotheek. We zijn er tenslotte voor de persoonlijke ontwikkeling van burgers en voor het verbeteren van maatschappelijke kansen.

> Meer informatie over Klik & Tik

> Lees ook het verhaal van Hiepko Lalkens die de Klik & Tik cursus begeleidt in Bibliotheek Winschoten

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA