Cultuur, informatie en onderwijs samen in het Westerkwartier

Op woensdag 11 december tekenden we een intentieverklaring voor samenwerking met Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier en rsg de Borgen. Samen met deze twee organisaties willen we graag werken aan de thema’s cultuur, informatie en onderwijs in de gemeente Westerkwartier.

Elkaar ontmoeten en van elkaar leren

Door de handen ineen te slaan en kennis en expertise te delen kunnen we veel meer realiseren dan individueel. Voor een optimale samenwerking onderzoeken we bovendien de mogelijkheid om onder één dak, in de beoogde nieuwbouw van rsg de Borgen, te gaan werken. Op die manier zijn de lijntjes kort en kan er een bruisend centrum worden gerealiseerd voor alle inwoners van de gemeente Westerkwartier. “Het moet een plek worden waar iedereen, jong en oud, elkaar kan ontmoeten en van elkaar kan leren,” stelt onze bestuurder Rachel van den Hoogen.

Een geslaagde presentatie

Gisteren, op woensdag 18 december, presenteerden we onze plannen aan de Raad van de gemeente Westerkwartier onder leiding van Jetta Post van RTV Noord. Twee leerlingen van rsg de Borgen droegen hun eigen gedicht voor en samen met een van onze Taalhuisdeelnemers maakten twee andere leerlingen een toepasselijke rap. Daarnaast konden de aanwezigen lekker experimenteren met onze robotjes uit het eLAB en kregen de raadsleden de kans om een eigen beat te maken tijdens een korte cursus SoundDesign van Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier. “Ik heb vanavond veel samenwerkingskansen gezien en gehoord,” concludeert wethouder Hielke Westra. “De gemeente Westerkwartier juicht deze samenwerking toe. Samen onder één dak stimuleert ook samen leven.”

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA