Corona-update: bibliotheken dicht, reserveringen afhalen wel mogelijk

Dinsdagavond 3 november hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge strengere coronamaatregelen bekendgemaakt. Het gaat om een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown in Nederland. Als gevolg hiervan gaan al onze bibliotheken twee weken dicht. Deze maatregel geldt vanaf woensdag 4 november 22:00 uur en duurt t/m woensdag 18 november.

Reserveringen afhalen en boeken inleveren wel mogelijk

We begrijpen heel goed dat je juist nu extra behoefte hebt om op reis te gaan in een verhaal. Daarom kun je vanaf maandag 9 november wel reserveringen afhalen op bepaalde tijdstippen, evenals geleende boeken inleveren. Uiteraard zorgen we ervoor dat het afhalen en inleveren coronaproof verloopt. Dit betekent onder meer dat we extra letten op afstand houden en hygiëne. 

Tip: bezorgservice voor kwetsbare bibliotheekleden

Val je onder de COVID-19 risicogroep? Dan wil of kun je misschien niet zelf naar de bibliotheek komen. In dat geval bieden wij je de bezorgservice aan.

Doe mee met online activiteiten

De online deuren van de bibliotheek staan altijd open. Gelukkig kun je ook vanuit huis de bibliotheek gebruiken om te ontmoeten, te leren of te ontdekken. Of je nou lid bent of niet, bij ons is er veel te beleven. Bekijk ons overzicht van alle online activiteiten, zoals de besloten boekenclub Boekeloere. Boekenliefhebbers kunnen in deze groep van alles delen en vinden wat met boeken te maken heeft. Via interactieve livestreams gaan deelnemers in gesprek met de auteur en met elkaar. Voor kinderen is er het BiebLab kanaal op YouTube en via het Online Taalhuis blijft het mogelijk om te oefenen met de Nederlandse taal.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA