Corona update: Bibliotheken blijven voorlopig gesloten

Gisteravond heeft minister-president Rutte ons land weer toegesproken over de voortzetting van de coronamaatregelen in Nederland. Tot onze spijt, maar met volledig begrip, blijven de maatregelen gehandhaafd. We hadden goede hoop, maar het is nog te vroeg om gefaseerd open te gaan. “Beter voorzichtigheid nu, dan spijt achteraf”, aldus Rutte.

Bibliotheken blijven gesloten

Dit betekent dat alle bibliotheken van Biblionet Groningen gesloten blijven. Er verandert niets aan de huidige situatie. We vinden het erg jammer dat we je nog niet weer in de bibliotheek kunnen ontvangen. We zijn achter de schermen echter hard aan het werk om dit moment, zodra dit wel kan, voor te bereiden. We kunnen dan hopelijk snel terug naar een situatie waarbij de bibliotheek weer de plek is om te ontmoeten, leren en ontdekken.

Veelgestelde vragen

Misschien zit je met vragen. We hebben daarom een aantal hieronder beantwoord.

1. Betekent dit dat ik nog steeds niet bij de bibliotheek terecht kan? Ook niet voor een praatje, een kopje koffie of het lezen van de krant?

Nee, helaas is dit niet mogelijk De bibliotheken moeten hun deuren voorlopig gesloten houden.

2. Blijft de afhaalservice voorlopig wel bestaan?

Ja, de afhaalservice blijft gewoon bestaan. Om beschikbare boeken te lenen, kun je online een aanvraagformulier indienen.

3. Kan ik ook een boek aanvragen met de afhaalservice die niet in mijn eigen bibliotheek beschikbaar is?

Nee, het is alleen mogelijk om boeken aan te vragen die beschikbaar zijn in je bibliotheek. We willen zo veel mogelijk voorkomen dat mensen door de provincie gaan reizen om boeken af te halen. 

4. Krijg ik een bevestiging van mijn aanvraag in mijn mailbox?

Ja, je krijgt een bevestigingsmail nadat je een aanvraagformulier hebt ingediend. Controleer het ingevulde e-mailadres daarom goed. Als je geen bevestiging hebt binnengekregen (dit duurt enkele minuten), dan is er iets mis gegaan. De klantenservice kan je verder helpen, via 088 50 61 900.

5. Kan ik geleende boeken weer inleveren bij de bibliotheek?

Ja, er zijn een aantal bibliotheken die een inleverservice hebben. Bekijk onze inleverservice voor meer informatie over hoe je boeken en andere materialen kunt inleveren.  

6. Kan ik de ThuisBieb-app blijven gebruiken? Welke online mogelijkheden zijn er nog meer?

Ja, de ThuisBieb-app blijft voorlopig voor iedereen toegankelijk. In deze app vind je 100 gratis e-books voor jong en oud. Deze app is beschikbaar voor iPhone/iPad en Android gebruikers. Maar we hebben nog meer online diensten en producten waar je gebruik van kunt maken.

7. Is het veilig om boeken via de afhaalservice af te halen?

Ja, we houden ons volledig aan de vastgestelde richtlijnen van het RIVM. Boeken blijven 72 uur liggen nadat ze voor je uit de kasten zijn gehaald. Daarom duurt het een aantal dagen voordat je de boeken kunt ophalen. Hiermee wordt besmetting via boeken voorkomen. Het afhalen verloopt ook volledig contactloos.

Staat je vraag er niet tussen?

Bel dan onze klantenservice op 088 50 61 900, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA