Certificering Lees- en Voorleescoördinatoren

De laatste voorjaarsbijeenkomsten van de Lees- en Voorleescoördinator cursussen zitten er weer op. In juni vonden de laatste certificeringen van het voorjaar plaats. De cursisten begonnen de spannende middag met het presenteren van de Leesplannen. Daarna was het tijd voor de feestelijke uitreiking van de certificaten. Dit jaar hebben al ruim 30 trotste Lees- en Voorleescoördinatoren een certificaat mogen ontvangen.

Leescoördinator

Wij zijn in de provincie Groningen verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van de Bibliotheek op school. De Leescoördinator vormt hierbij de schakel tussen de basisschool en de bibliotheek.

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van Open Boek waarbij allemaal verschillende onderwerpen worden behandeld. Denk hier bijvoorbeeld aan de verschillende genres in jeugdliteratuur, leesbevordering maar ook aan het motiveren van een schoolteam. Cursisten worden op deze manier opgeleid zodat zij het plezier in lezen en de taalontwikkeling van leerlingen kunnen stimuleren.

Voorleescoördinator

Wij werken samen met peuterspeelzalen en kinderdagverblijven om ervoor te zorgen dat voorlezen een vast onderdeel wordt in het dagprogramma. De Voorleescoördinatoren spelen hierbij een belangrijke rol. Zo organiseren zij allerlei activiteiten rondom het voorlezen en weten ze precies welke boeken bij de ontwikkelingsfase van het kind past. Daarnaast zorgen ze ervoor dat ouders weten dat kinderen een levenslange voorsprong ontwikkelen als ze al jong met boeken in aanraking komen.

Cursus najaar 2018

Ben je zelf nieuwsgierig geworden naar deze cursussen? In september gaan we weer van start. Je kan je direct inschrijven voor de cursus Leescoördinator of Voorleescoördinator!

Delen

X
Image CAPTCHA