Burgemeester bezoekt Bibliotheek Ter Apel

Elke dinsdagmiddag komen vluchtelingen uit het Asielzoekerscentrum in Ter Apel naar de bibliotheek om een praatje te maken of een spelletje te doen. Een aantal enthousiaste vrijwilligers begeleidt deze Meet & Greet.

Dinsdag 6 maart lagen er in plaats van Nederlandse koekjes, hartige buitenlandse hapjes op tafel. De mensen uit het Asielzoekerscentrum hadden deze speciaal gemaakt voor de komst van burgemeester Jaap Velema. Net als op andere dinsdagen werd er geanimeerd gepraat, ondertussen zat een meisje te kleuren. De stropdas van de burgemeester ging af, het colbert ging uit en heel onopvallend bevond hij zich tussen het gezelschap. De reacties achteraf waren erg positief; deburgemeester is oprecht geïnteresseerd en heel benaderbaar.

Meet & Greet

Veel Nederlanders en vluchtelingen zijn nieuwsgierig naar elkaar. Maar elkaar uit het niets aanspreken doen veel mensen niet zomaar. Daarom organiseert de bibliotheek regelmatig een Meet & Greet. Kom gerust eens langs om in gesprek te gaan met mensen met bijzondere en soms ook aangrijpende verhalen.

Delen

X
Image CAPTCHA