Breinbieb in Bibliotheek Hoogezand geopend

Donderdag 9 mei hebben Jan Jacob Boersma, wethouder gemeente Midden-Groningen, en onze bestuurder Rachel van den Hoogen, de Breinbieb in Bibliotheek Hoogezand geopend. Dit is dé plek waar iedereen terecht kan om meer te leren over het brein. Wat is het en hoe werkt het? Hoe houd je het brein gezond? En wat als je geheugen je in de steek laat, zoals bij dementie?

Materialen en activiteiten

De informatie wordt aangeboden in de vorm van boeken, dvd’s, folders en spellen. Naast het aanbieden van materialen zorgen we, samen met partnerorganisaties, voor interessante activiteiten over het brein.

Dementie

Dementie is één van de onderwerpen waarover in de Breinbieb van alles te vinden is. Mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere betrokkenen vinden op één plek in de bibliotheek geschikte materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld boeken die herinneringen aan vroeger op kunnen roepen, boeken geschreven door lotgenoten en spellen om met elkaar te doen of te bekijken.

Eveline van de Putte

Tijdens de opening gaf Eveline van de Putte een korte lezing. Zij is een bevlogen verteller en schrijver van onder andere ‘Stormachtig Stil’, ‘Van ver’ en ‘Krachtig 80’. Boeken met bijzondere levensverhalen en portretten van ouderen.

Uitbreiding maatschappelijke dienstverlening

“De Breinbieb in Hoogezand is de tweede Breinbieb in provincie Groningen. In februari dit jaar is de eerste Breinbieb geopend in Bibliotheek Delfzijl. Met deze Breinbiebs breiden we onze maatschappelijke dienstverlening verder uit.”, aldus Jacqueline Roelofs, onze manager innovatie.

Foto: openingsspeech door Rachel van den Hoogen, bestuurder Biblionet Groningen

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA