Brei- en haaktalenten opgelet: doe mee met onze actie!

Thuiszitten en anderhalve meter afstand houden als we wel de straat op gaan, is niet gemakkelijk. Verbinding zoeken met anderen is nu extra moeilijk. Daarom roepen de bibliotheken van Biblionet Groningen alle brei- en haaktalenten in de provincie Groningen op om bloemen te maken.

Meedoen met de actie

Er zijn talloze brei- en haakclubs in onze provincie. Veel van deze clubs komen normaal gesproken, op een vaste dag in de week, gezellig samen in de bibliotheek. Helaas kan dat vanwege de coronacrisis nu even niet. Maar de leden van deze clubs komen nu wél gezamenlijk in actie, vanuit huis. Ook als je niet bent aangesloten bij een brei- of haakclub kun je meedoen aan de actie. Biblionet Groningen roept alle creatievelingen op om bloemen te breien of te haken. Groot, klein, een moeilijk patroon of in een paar minuten klaar, alles kan en mag. Het liefst in alle kleuren van de regenboog. Online zijn er veel patronen en voorbeelden te vinden.

Vrolijkheid van gekleurde bloemen

Biblionet Groningen wil de bloemen verspreiden in de hele regio. Mensen kunnen nu wel wat extra vrolijkheid gebruiken. De bloemen worden bijvoorbeeld verspreid via de tasjes met boeken die klaar staan voor de afhaalservice of die worden thuisbezorgd. Ze worden op plekken neergelegd waar ouderen er uitzicht op hebben, ze worden verspreid onder zorgmedewerkers en andere mensen in vitale beroepen, en ga zo maar door. Uiteraard gebeurt dit allemaal conform de richtlijnen van het RIVM.

Veilig inleveren en verspreiden

De brei- en haakbloemen kunnen veilig bij de bibliotheek worden ingeleverd via de inleverservice. Via het digitale formulier kan je een inleververzoek indienen. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt waarop de bloemen ingeleverd kunnen worden. Let op: kom niet zonder afspraak naar de bibliotheek. Medewerkers van de bibliotheek zorgen ervoor dat de ingeleverde bloemen lang genoeg blijven liggen, alvorens deze verspreid worden in de regio, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Brei en haak mee voor meer fleurigheid! Hoe meer bloemen we binnenkrijgen, hoe meer mensen we blij en vrolijk kunnen maken! Volg Biblionet Groningen op Facebook, Twitter of Instagram om te zien wat we met de ingeleverde bloemen doen. 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA