Boekspot Wijkcentrum 't Houkje feestelijk geopend

De gemeente Delfzijl en Biblionet Groningen zijn er trots op dat er afgelopen vrijdag 31 maart weer een Boekspot feestelijk geopend is in Wijkcentrum 't Houkje in de Brede School Noord te Delfzijl.

Een Boekspot is een openbare boekenkast, waar iedereen een boek kan meenemen of een boek kan achterlaten voor een ander. Wethouder Menninga opende de Boekspot door een verhaal voor te lezen aan de aanwezigen. Menninga benadrukte in zijn speech het belang van voorlezen en blijven lezen, omdat lezen alles te maken heeft met de zelfredzaamheid van mensen.

Met Boekspots kunnen inwoners dichter bij huis terecht voor boeken

"Met het opheffen van de Bibliobus vanaf 1 januari 2016 waren inwoners aangewezen op de bibliotheken in Spijk en Delfzijl", aldus de wethouder. "Met het realiseren van de Boekspots kunnen inwoners dichter bij huis terecht." De Boekspot 't Houkje is de derde Boekspot binnen de gemeente Delfzijl. De andere twee zijn te vinden in het Steunstee te Woldendorp en de plaatselijke supermarkt te Holwierde.

 

Samen met vrijwilligers boeken op volgorde zetten

In samenwerking met de bibliotheek Delfzijl heeft initiatiefnemer Silly Udema van het Bewoners Bedrijf Delfzijl Noord de Boekspot gerealiseerd. "We hebben een leuke groep vrijwilligers die zorg draagt voor de inrichting, de boeken sorteert en tijdens de openingstijden aanwezig is om te helpen."

Boekspot Wijkcentrum 't Houkje

Geïnteresseerden en omwonenden die de Boekspot willen bezoeken kunnen terecht in Wijkcentrum 't Houkje van de Brede School Noord, Waddenweg 16 te Delfzijl. Openingstijden: iedere woensdag van 13.30 - 15.00 uur.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA