Boekenweek 2019: sterke vrouwen in de bibliotheek

Van zaterdag 23 maart tot zondag 31 maart is het tijd voor de Boekenweek. Dit jaar is het thema De moeder de vrouw. In elke bibliotheek in de provincie staat daarom een bijzondere, sterke of inspirerende vrouw centraal. Van feministisch activiste Titia van der Tuuk tot dichteres Anna van der Horst. Kom je kijken? 

Sterke vrouwen in de bibliotheek

Tijdens de Boekenweek is er in elke Groningse bibliotheek een kleine tentoonstelling over een bijzondere vrouw uit die plaats of regio te bekijken. Daarnaast is er speciaal voor de bibliotheken ook een kinder-variant gemaakt over deze vrouw. Deze kleine tentoonstelling organiseren we in samenwerking met De Verhalen van Groningen en het Forum Groningen.

Tentoonstelling in de Universiteitsblibliotheek

Op vrijdag 8 maart jl. heeft de Verhalen van Groningen de volledige tentoonstelling (de Groninger Vrouwengalerij) geopend in de Universiteitsbibliotheek in Groningen. Nu gaan deze Groninger vrouwen ook individueel op reis naar de bibliotheken in de stad en de provincie. Bij de expositie in de bibliotheek is er een plek ingericht voor het beluisteren van een podcast over deze vrouw.

Pippi, kunst en quizzen

Naast de kleine tentoonstelling vinden er in diverse bibliotheken extra activiteiten plaats. Zo zendt Bibliotheek Veendam de film ‘Becoming Astrid’ uit in samenwerking met Cultuurcentrum vanBeresteyn, over schrijfster Astrid Lindgren die wereldberoemd werd door haar verhalen over Pippi Langkous. In Bibliotheek Leek is er een lezing van beeldhouwster Natasja Bennink over kunst en vrouwen. Bibliotheek Hoogezand organiseert een Boekenweekavond met allerlei activiteiten, waaronder een pubquiz over vrouwen in de literatuur. 

Boekenweek winactie

We hebben daarnaast een leuke Boekenweek-winactie. Als bezoeker van de bibliotheek maak je kans op een limited editon linnen Boekenweek-tasje. In het tasje zitten diverse goodies, zoals een Tony’s chocoladereep en het Boekenweek magazine vol inspiratie en leestips. Kans maken op deze prijs? Nomineer een sterke, inspirerende of bijzondere vrouw uit je omgeving. Meedoen kan zowel online als in de bibliotheek. Op Facebook en Instagram kan de nominatie worden voorzien van de hashtag #biblionetgroningen.

Becoming Astrid in de Boekenweek bij Bibliotheek Veendam

Delen

X
Image CAPTCHA