Boek zoekt lezer: Boer zoekt Vrouw-boekentips

Geniet jij ook zo van de nieuwe afleveringen van Boer zoekt Vrouw? Wij wel! Koeien in de wei, de altijd vrolijke Yvon Jaspers en opbloeiende liefdes: we kunnen er geen genoeg van krijgen! Om de hele week in de stemming te blijven, hebben we een aantal boeken over boeren en het boerenleven van stal gehaald.

Boer Jos: de dood of de gladiolen

Hoe gaat het met ex-Boer-zoekt-Vrouw-kandidaat Jos Sloot en zijn vriendin Dycke? In zijn boek Boer Jos: de dood of de gladiolen vertelt Jos openhartig over zijn jeugd, zijn Boer-zoekt-Vrouw-avontuur en zijn bedrijf.

Vr. zkt. br.

Vr. zkt. br. van Hélène Vijver gaat niet over een boer die een vrouw zoekt, maar over een vrouw die een boer zoekt. De weduwe Isadora, die de boerderij van haar man heeft geërfd, wordt door haar buren opgegeven voor het populaire datingprogramma. Lukt het haar om een leuke boer te vinden?

Beauty en de boer

Hoofdpersonage Priscilla in Beauty en de boer van José Vriens gaat uit verveling een weddenschap aan: binnen twee maanden zal ze van een onverzorgde boerenzoon een aantrekkelijke man maken. Maar gaat die boerenzoon daar wel mee akkoord?

Voor kleine boertjes en boerinnetjes

De leukste boer van Nederland is misschien wel Boer Boris: de hoofdpersoon in de prentenboekenserie van Ted van Lieshout. Op rijm lees je wat Boris allemaal beleeft op zijn boerderij. En dat boeren natuurlijk ook een man kunnen zoeken, lees je in het prentenboek De boer en de dierenarts van Pim Lammers. Waarom is de boer zo in de war? Zou dat door die leuke dierenarts komen?

Collectie

Neem voor deze en meer boeken over het boerenleven een kijkje in onze collectie. ‘Vr. zkt. br.’ en ‘Beauty en de boer’ zijn ook als grootletterboek te leen.

 

Foto: © KRO-NCRV/Linelle Deunk

KRO-NCRV/Linelle Deunk

Delen

X
Image CAPTCHA