#Biebpizza: Heerlijk studeren in de bieb

De laatste schooldag is geweest. Een spannende tijd breekt aan voor middelbare scholieren. Halverwege mei beginnen de eindexamens. In aanloop naar deze examens nodigt Biblionet Groningen eindexamenkandidaten uit om in de bibliotheek te komen leren. De studieproof bibliotheken hebben alles in huis om scholieren te helpen ‘Glansrijk’ te slagen voor het eindexamen. En om het studeren in de bibliotheek nóg leuker te maken daagt Biblionet Groningen de scholieren uit voor een #biebpizza challenge.

Zet je #biebmodus aan!

Vanaf 23 april zijn er verschillende Groningse bibliotheken (Appingedam, Hoogezand, Leens en Stadskanaal) studieproof ingericht, speciaal voor de eindexamenkandidaten. Er zijn stroompunten voor laptops, gratis wifi en examenbundels in de collectie. Bovendien staan de koffie en thee klaar. ‘De bibliotheek is de plek waar je in alle rust kunt studeren en je kunt focussen op je eindexamen. Geen afleiding van apps, likes, vlogs, blogs of andere stoorzenders’, somt Gerry Poort van Bibliotheek Appingedam op, ‘enkel aandacht voor wat op dat moment belangrijk is: glansrijk slagen voor je eindexamen.’ De campagneslogan van dit jaar is dan ook: “Laat je niet afleiden, zet je biebmodus aan!”.

#biebpizza challenge

Om het leren in de bibliotheek nóg leuker te maken, daagt Biblionet Groningen  examenkandidaten uit voor een pizza-challenge. ‘Scholieren kunnen op bekertjes hun mooiste, lekkerste en gekste pizza tekenen. Deel een foto hiervan op Instagram met #biebpizza. Doe mee als groepje en doodle een hele pizza bij elkaar!’, aldus Gerry Poort. Deelnemers maken kans op luchtbed als pizzapunt, een welverdiende beloning voor op vakantie na het harde werken.

De winnaars worden op de laatste examendag, 29 mei, op Instagram bekend gemaakt.

Glansrijk slagen

De landelijke online campagne ‘Glansrijk’ werd vorig jaar met groot succes voor het eerst ingezet. Glansrijk loopt tijdens de hele examenperiode en richt zich op eindexamenkandidaten, in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar.

Delen

X
Wachtwoord vergeten?
Image CAPTCHA