Bibliotheek Winschoten krijgt splinternieuwe inrichting

Bibliotheek Winschoten wordt vernieuwd en opnieuw ingericht volgens de nieuwste Groningse bibliotheekformule. Vanaf 15 november is de bibliotheek daarom tijdelijk gesloten. Op dinsdag 3 december openen de deuren van de nieuwe bibliotheek op de 1e verdieping in Cultuurhuis de Klinker.

Een volledig nieuwe bibliotheek

De bibliotheek is 4 jaar geleden geopend in Cultuurhuis de Klinker. Sinds die tijd is er veel veranderd voor de bibliotheek. De traditionele taken van een uitleenbibliotheek verschuiven steeds meer naar een maatschappelijk educatieve bibliotheek. Het wordt een eigentijdse bibliotheek waar leren, ontmoeten én ontdekken voor jong en oud centraal staan. “Het succesvolle Taalhuis krijgt meer ruimte en afgeschermde oefenruimtes en er komen betere faciliteiten voor digitale cursussen zoals Klik&Tik en Digisterker,” aldus Alian Spelde, regiomanager Biblionet Groningen.
Bibliotheek Winschoten is daarmee de vierde Groningse bibliotheek die is ingericht volgens deze nieuwe formule. De bibliotheken in Middelstum, Veendam en Appingedam gingen Winschoten daarmee voor.

Twee weken gesloten

Bibliotheek Winschoten is in verband met de herinrichting twee weken gesloten van 15 november tot en met 2 december. Tijdens deze periode kunnen bibliotheekleden terecht bij de omliggende bibliotheken in Finsterwolde en Midwolda om de boeken te lenen en in te leveren. De bibliotheekpas is namelijk geldig in alle Groningse bibliotheken. “Vanaf 3 december is Bibliotheek Winschoten ook op de maandagmiddag geopend,” sluit Spelde af. 

Delen

X
Image CAPTCHA