Bibliotheek Veendam officieel geopend

Na de drukbezochte open dag op zaterdag 16 september, was het afgelopen vrijdag tijd voor de officiële opening van de compleet vernieuwde Bibliotheek Veendam in Cultuurcentrum vanBeresteyn. Wethouder Jaap Velema verrichtte de openingshandeling waarna de bibliotheek van ontmoeten, leren en ontdekken officieel een feit is.

Nieuwste bibliotheekformule

Na Bibliotheek Appingedam, is Bibliotheek Veendam als tweede vestiging ingericht volgens de allernieuwste formule van Biblionet Groningen. “Met deze formule zorgen we ervoor dat de bibliotheek meer dan ooit tevoren een omgeving is waar mensen - jong en oud – zich kunnen ontwikkelen”, aldus Jacqueline Roelofs, manager Bibliotheken. Bezoekers kunnen er het plezier van lezen en leren ontdekken, studeren, werken, zich verdiepen in een moeilijk onderwerp of juist even ontspannen met een goed boek. Alles kan en mag.

Ontmoet, leer en ontdek

Een essentieel onderdeel van de nieuwe formule is de uitgebreide programmering. Maandelijks worden er activiteiten, cursussen, workshops en voorleessessies gehouden in Bibliotheek Veendam. Ook op zaterdag 28 oktober het nieuwe interviewprogramma De Maand Bekeken. Tijdens deze talkshow in Grand Café vanBeresteyn wordt maandelijks teruggeblikt op de gebeurtenissen in de Parkstad.

Convenant Taalhuis

Een speciaal moment tijdens de officiële opening was het ondertekenen van het Taalakkoord. Hiermee bevestigde de gemeente Veendam de afspraak om laaggeletterdheid bij volwassenen aan te pakken. Het Taalhuis in Bibliotheek Veendam is de plek waar hulp samenkomt voor inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven. Dit is mogelijk dankzij een goede samenwerking tussen gemeente Veendam, Compaen, Stichting Lezen & Schrijven, Noorderpoort en Biblionet Groningen.

 

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA