Bibliotheek Veendam finalist verkiezing Beste Bibliotheek 2018

De shortlist van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2018 is bekend. En het goede nieuws is dat onze Bibliotheek Veendam bij de zes finalisten zit! Daar zijn we uiteraard ontzettend blij mee. Uit de binnengekomen nominaties koos de jury van het vakblad Bibliotheekblad ook voor Bibliotheek Barendrecht, Openbare Bibliotheek Amsterdam (vestiging Bijlmer), Bibliotheek Purmerend, Bibliotheek Ligne Sittard en Bibliotheek Zwolle (vestiging Stadkamer). 

In de komende maanden krijgen al deze bibliotheken een aantal 'mystery guests' op bezoek. Zij beoordelen de vestigingen zodat de vakjury een goede keuze kan maken. De uiteindelijke winnaar van de NBD Biblion Award wordt niet alleen gekozen door de vakjury. Ook het publiek mag stemmen. Van 18 januari tot en met 1 maart 2018 kan iedereen zijn/haar stem uitbrengen via de website van Bibliotheekblad. Welke bibliotheek er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt? Dat wordt op 20 maart 2018 bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in Den Helder.

De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland is een initiatief van Bibliotheekblad. Danzkij deze verkiezing wordt goed zichtbaar dat ons land beschikt over hoogwaardige bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen. De vorige winnaars waren DOK Delft, De Nieuwe Bibliotheek (Almere), Bibliotheek Wassenaar, Bibliotheek Hengelo, Openbare Bibliotheek Amsterdam (centrale vestiging), Bibliotheek Arnhem (Rozet), De Tweede Verdieping (Nieuwegein), Bibliotheek Laren en de Chocoladefabriek (Gouda). Regerend titelhouder is School 7 in Den Helder.

Delen

X
Wachtwoord vergeten?