Bibliotheek op school voor De Woldborg

De Woldborg in Grootegast is de eerste vmbo-school in Het Westerkwartier met een Bibliotheek op school. De school komt daarvoor in aanmerking dankzij de landelijke stimuleringsregeling van Kunst van Lezen. Maandag 10 april jl. ondertekenden Gert van Dijken, directeur RSG De Woldborg, Mark de Haan, wethouder van de gemeente Grootegast en Arend Middelveld, bestuurder van Biblionet Groningen de samenwerkingsovereenkomst.

Primeur in het Westerkwartier

De Woldborg is de eerste VMBO-school in het Westerkwartier die aan dit landelijke project meedoet en een dergelijke de Bibliotheek op school VMBO krijgt. Naast het leveren van een actuele en gevarieerde collectie, ondersteunt Biblionet Groningen de school met advies en het faciliteren van activiteiten in de Bibliotheek op school.

Bibliotheek op school voor het VMBO

Binnen het project de Bibliotheek op school voor het VMBO werken de verschillende samenwerkingspartners aan het verbeteren van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van de leerlingen. Dat krijgen ze door vrij lezen en door betrokken docenten die weten hoe ze overal en altijd op taal kunnen inzetten, lezen leuk kunnen maken en leerlingen mee kunnen nemen in het plezier van lezen. De bibliotheek is deskundig op het gebied van taal- en leesbevordering en daarmee de ideale partner voor het onderwijs.

Stimuleringsregeling Kunst van Lezen

De stimuleringsregeling van Kunst van Lezen is bedoeld om samenwerking tussen bibliotheken en scholen te bevorderen door middel van structurele aandacht voor vrij lezen en vrijetijdslezen als onderdeel van het onderwijsprogramma en het taalbeleid van de school.

De Woldborg

De Woldborg is een school voor vmbo waar leerlingen ook kunnen starten met de onderbouw van het havo. De Woldborg is een van de vestigingen van de regionale scholengemeenschap de Borgen met vestigingen in Grootegast, Leek en Roden. Samen bieden de vestigingen praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium.

Delen

X
Image CAPTCHA