Bibliotheek op school op OBS De Huifkar in Ten Boer

Tijdens een bijzonder feestelijke bijeenkomst op dinsdag 9 mei a.s. opende Burgemeester André van de Nadort de Bibliotheek op school op OBS De Huifkar in Ten Boer. Hiermee is in de gemeente Ten Boer de tweede Bibliotheek op school gerealiseerd.

De schoolbibliotheek in De Huifkar beschikt over een eigen ruimte, die is ingericht met nieuwe boekenkasten. Naast een bijzonder aantrekkelijke en helemaal op de interesses van de kinderen afgestemde collectie, is er een digitale omgeving gerealiseerd voor de leerlingen waar ze alle boeken van hun eigen bibliotheek kunnen vinden.

De Bibliotheek op school

Biblionet Groningen is in de provincie Groningen verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van de Bibliotheek op school. De Bibliotheek op school is een van de programmalijnen binnen het programma Kunst van Lezen waarbij bibliotheek en school een meerjarige samenwerking aangaan rondom lezen en mediawijsheid. Jaarlijks worden alle activiteiten vastgelegd in een lees- en mediaplan waarin onder andere doelen worden bepaald aan de hand van gemonitorde resultaten. Dit zorgt eveneens voor borging in het beleidsplan van de school.

Meer lezen, beter in taal

Veel scholen zijn actief bezig met het maken van taalbeleidsplannen die maatregelen bevatten om de taalontwikkeling van hun leerlingen te stimuleren. Een belangrijk doel daarbij is het leesplezier van kinderen te vergroten en ze daarmee te stimuleren om meer te lezen, op school maar ook thuis. Want wat blijkt: wie meer leest, scoort hoger op taal. Onderzoek heeft inmiddels laten zien dat kinderen die veel lezen, hoger scoren op de Cito-eindtoets.

Bibliotheekpas

Natuurlijk kunnen alle kinderen met hun eigen gratis bibliotheekpas ook volop blijven lenen in de bibliotheek in Ten Boer. Ook daar is voor kinderen een ruime collectie actuele boeken te vinden, die bovendien wekelijks wordt aangevuld met nieuwe titels. De leesconsulent van Biblionet Groningen, werkzaam in de bibliotheek in Ten Boer, werkt in het project de Bibliotheek op school nauw samen met het team – en de ouders - van OBS De Huifkar in Ten Boer.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA