Bibliotheek op school op 109 locaties

De afgelopen weken openden wij op vier nieuwe basisscholen een Bibliotheek op school. Daarmee is het totaal aantal scholen in de provincie Groningen dat met dit programma werkt gestegen tot 109. De Bibliotheek op school stimuleert kinderen om meer te lezen, maar ook om goed om te gaan met internet, sociale media en games.

Stadskanaal

Met de feestelijke opening op 7 juni van de Bibliotheek op school op OBS de Oleander is het aantal basisscholen in de gemeente Stadskanaal dat werkt met dit programma gestegen tot zeven. Het spits werd enkele jaren geleden afgebeten door De Badde in Musselkanaal. De opening is verricht door Marcel Nieuwenweg van RTV Noord. Hij liep zelf ooit stage op de Oleander in het klaslokaal waar nu de schoolbibliotheek is gehuisvest.

Oldambt

Wethouder Bard Boon opende in de gemeente Oldambt binnen een week twee keer een Bibliotheek op school. Op 22 juni op OBS Heiligerlee en op 27 juni op OBS Drieborg. In totaal werken in de gemeente Oldambt nu drie basisscholen met het programma de Bibliotheek op school. Zowel in Heiligerlee als in Drieborg beschikt de nieuwe schoolbibliotheek over een eigen ruimte. Naast een helemaal op de interesses van de kinderen afgestemde collectie, is er een digitale omgeving gerealiseerd voor de leerlingen waar ze alle boeken van hun eigen schoolbibliotheek kunnen vinden.

Delfzijl

Op 4 juli is de achtste Bibliotheek op school in de gemeente Delfzijl in gebruik genomen. Wethouder Hans Ronde opende op de Jan Ligthartschool de nieuwe schoolbibliotheek door samen met de winnares van de namenwedstrijd de nieuwe naam van de bibliotheek te onthullen: De Leeswereld.

Lezen is leuk!

OBS Drieborg en de Jan Ligthartschool doen ook mee aan Lezen is leuk!, een initiatief van Stichting Kinderpostzegels en Stichting Lezen. Verschillende scholen in Nederland krijgen met financiële steun van Stichting Kinderpostzegels een speciale boekenkast vol actuele boeken voor alle groepen. Bovendien mogen alle leerlingen een boek voor zichzelf uitkiezen.

De Bibliotheek op school

Bij het programma de Bibliotheek op school werken bibliotheken, scholen en gemeenten samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen en jongeren. Door deze structurele aanpak komt er dagelijks meer aandacht voor leesplezier en voor het verstandiger omgaan met internet, sociale media en games op school en thuis. Wij helpen scholen om deze doelen te bereiken. Dat doen we met deskundige lees- en mediaconsulenten, met inspirerende boeken en een goede digitale lees- en leeromgeving.

bibliotheek op school

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA