Bibliotheek op school: Maar liefst acht nieuwe locaties erbij!

In oktober is het aantal basisscholen met een Bibliotheek op school flink toegenomen. Wij realiseerden in de provincie Groningen, exclusief de stad Groningen, inmiddels op bijna 40% van de basisscholen een Bibliotheek op school. Dankzij de Bibliotheek op school worden kinderen gestimuleerd om meer te lezen. Daarnaast leren ze om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games.

Delfzijl en Termunterzijl

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek, woensdag 4 oktober, hebben wethouders Hans Ronde en Jan Menninga beide een Bibliotheek op school geopend, op respectievelijk OBS Tasveld in Delfzijl en op de fusieschool De Woldrakker/De Munte in Termunterzijl. Hiermee komt het aantal schoolbibliotheken in de gemeente Delfzijl die werken volgens de programmalijn de Bibliotheek op school op zeven. Naast de vele boeken omvat het concept een eigen digitale omgeving voor de kinderen. Hier vinden ze niet alleen alle boeken die in de school zijn, maar hebben ze ook toegang tot speciaal geselecteerde sites met geschikte informatie voor bijvoorbeeld werkstukken en spreekbeurten.

Grootegast

Wethouder Mark de Haan opende op vrijdag 6 oktober een Bibliotheek op school op CBS Jan Kuipers. Na een geslaagde proef voor de onderbouw is er nu een schoolbibliotheek ingericht voor de gehele school. De Jan Kuipersschool is de eerste school in de gemeente Grootegast die met dit landelijke programma werkt, waarin bibliotheken, scholen en gemeenten structureel samenwerken aan de verbetering van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van kinderen.

ZuidbroekĀ  en Roodeschool

Tijdens de feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek en de najaarsfair op donderdag 12 oktober is op CBS De Wegwijzer in Zuidbroek de Bibliotheek op school geopend. Op vrijdag 13 oktober werd bij SWS De Dobbe in Roodeschool een Bibliotheek op school geopend. Ook hier was een mooie verbinding gemaakt met het thema van de Kinderboekenweek: Griezelen.

Woltersum en Meeden

Op donderdag 19 oktober vond de officiƫle opening plaats van de Bibliotheek op school op OBS De Huifkar in Woltersum. Diezelfde dag opende burgemeester Rein Munniksma van de gemeente Slochteren ook een Bibliotheek op school op CBS De Sjaloomschool en OBS de Mieden in Meeden. Beide scholen werken hierin samen, vooruitlopend op hun verhuizing naar het nieuwe MFC.

De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is veel meer dan een collectie boeken. Vooral de aandacht voor taal- en (voor)leesbevordering maakt dit landelijke programma tot een succes. Kinderen die plezier hebben in lezen, leren meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Een goede schoolbibliotheek zorgt ervoor dat alle kinderen de kans krijgen om leeskilometers te maken. Biblionet Groningen helpt peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen en het middelbaar onderwijs om dat te bereiken. Dat doen we met deskundige lees- en mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving.

Delen

X
Wachtwoord vergeten?