Bibliotheek Leens verhuist naar gemeentehuis

Op zaterdag 15 februari is Bibliotheek Leens voor de laatste keer open aan de Breekweg 2. Van 17 februari tot en met 1 maart is de bibliotheek gesloten vanwege de verhuizing. Vanaf maandag 2 maart is iedereen van harte welkom in de bibliotheek op de nieuwe locatie aan de R. Ritzemastraat 2, in het gemeentehuis in Leens.

Een volledig nieuwe bibliotheek!

Bibliotheek Leens gaat niet alleen verhuizen naar een nieuw locatie, ook wordt het ingericht volgens het nieuwste bibliotheekconcept van Biblionet Groningen. “Het wordt een eigentijdse bibliotheek waar iedereen welkom is om een leven lang te blijven leren en ontdekken.”, aldus Ilona Ebels, regiomanager Biblionet Groningen. Bibliotheek Leens is daarmee, na Bibliotheek Appingedam, Bibliotheek Veendam, Bibliotheek Middelstum en Bibliotheek Winschoten de vijfde bibliotheek in de provincie die is ingericht volgens deze nieuwe formule.

Twee weken gesloten

Bibliotheek Leens is in verband met de verhuizing twee weken gesloten. Bibliotheekleden kunnen dan terecht bij Bibliotheek Winsum of bij een andere bibliotheek in de provincie. De bibliotheekpas is geldig in alle Groningse bibliotheken. Adressen en actuele openingstijden vind je hier. Sinds 1 december 2016 zijn alle bibliotheken in de provincie Groningen boetevrij, waardoor het lenen nog makkelijker en toegankelijker wordt.

Feestelijke opening in maart

Op maandag 2 maart opent Bibliotheek Leens de deuren op de nieuwe locatie. “Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom.” sluit Ebels uitnodigend af. “We kijken er met het hele team naar uit om onze leden en bezoekers te ontmoeten in de nieuwe bibliotheek!”

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA