Bibliotheek De Wilp sluit haar deuren op 24 juni

Op maandag 24 juni 2019 is Bibliotheek De Wilp voor de laatste keer open van 14.00 - 17.00 uur. Bibliotheekleden kunnen die dag afscheid komen nemen en ontvangen een leuk presentje om te verzilveren bij Bibliotheek Marum.

De bibliotheekpas blijft geldig

“Onze trouwe leden zijn na de sluiting van Bibliotheek De Wilp van harte welkom in Bibliotheek Marum of een andere Groningse bibliotheek. Hun bibliotheekpas geldt in de hele provincie Groningen,” aldus Anneke Attema, regiomanager Biblionet Groningen.

Het Boekspot idee: kies, lees en deel een boek

“Met een Boekspot hopen we de inwoners van De Wilp een alternatief te kunnen bieden voor het sluiten van de bibliotheek”, legt Attema uit. Een Boekspot is een openbare boekenkast, waar iedereen een boek uit kan meenemen of een boek in kan achterlaten voor een ander. Vanaf dinsdag 25 juni staat deze nieuwe Boekspot in het dorpshuis van De Wilp.

Bibliotheek aan huis

Leden die door bijvoorbeeld een beperking niet naar de bibliotheek kunnen komen, kunnen gebruikmaken van Bibliotheek aan huis. Een vaste vrijwilliger komt in overleg een aantal boeken langsbrengen. “Het kost niks extra en zo kunnen álle leden uit De Wilp blijven genieten van boeken”, sluit Attema af.

Delen

X
Image CAPTCHA