Biblionet Groningen wendbaar en toekomstbestendig

Biblionet Groningen heeft het kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) behaald. Dit betekent dat de organisatie aan alle kwaliteitsnormen voldoet die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. Het certificaat is vier jaar geldig.
 
“De dubbele certificering bevestigt dat we met onze bibliotheken in de provincie Groningen én als provinciale ondersteuningsinstelling onze zaken op orde hebben en structureel kwaliteit leveren,” zegt Rachel van den Hoogen, directeur-bestuurder van Biblionet Groningen. “Het afgelopen jaar hebben we laten zien hoe wendbaar en innovatief onze organisatie is. Ondanks de lockdowns en andere coronamaatregelen hebben we snel alternatieve dienstverlening en online programmering georganiseerd. Dat kan alleen als je als organisatie goed samenwerkt, met de blik naar de toekomst, zoals verwoord op www.sleutelvandebieb.nl. Deze certificering zie ik dan ook als een erkenning van onze visie: we zijn op de goede weg.”

Maatschappelijk effect

Belangrijk onderdelen van de toetsing zijn het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van de organisatie. Hierop scoorde Biblionet Groningen overtuigend. “Met name onze producten en diensten – datgene wat we doen voor onze leden en bezoekers, en voor en met scholen en andere samenwerkingspartners – kregen een hoge waardering. Daarmee is deze certificering echt een pluim voor elke medewerker en vrijwilliger. Samen streven we naar de bibliotheek als een laagdrempelige plek waar jong en oud zich welkom voelt en alle kansen krijgt om te ontdekken, leren en ontmoeten. Dat de CBCT-auditoren aangaven deze gastvrijheid en betrokkenheid tijdens het certificeringsproces ook te hebben ervaren, vonden we fijn om te horen.”

Stimulans 

De komende jaren prijkt het certificaat naast de voordeur van Biblionet Groningen. “Een extra stimulans om aansprekende, vernieuwende dienstverlening voor alle Groningers te blijven creëren,” aldus Van den Hoogen. “Op het gebied van taal en lezen, digitale inclusie en een leven lang ontwikkelen zodat iedereen volop kan meedoen in de samenleving.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA