Biblionet Groningen verwelkomt 500-ste vrijwilliger

Onze vrijwilliger Peter Tams kreeg vandaag een verrassing omdat hij de 500-ste vrijwilliger is die onder onze vlag aan de slag is. Uit handen van Jacqueline Roelofs, manager Bibliotheken, ontving hij daarom een mooie bos bloemen én een chocoladereep. Bovendien gaf ze er een lovende speech bij over het goede werk van al die 500 vrijwilligers die actief zijn in de bibliotheken van de provincie Groningen.

Begeleider computercursussen

Peter Tams is nog maar nét begonnen als vrijwilliger in Bibliotheek Stadskanaal. Hij is begeleider bij de Klik&Tik computercursussen. “Ik help volwassenen bij hun eerste kennismaking met de computer. Dat is voor veel mensen heel spannend. Ik vind het leuk om hen te ondersteunen om die stap te nemen. De cursisten zijn naderhand heel trots op zichzelf. Prachtig om te zien!”, aldus Tams. Dat hij de 500e vrijwilliger bleek te zijn, wist hij natuurlijk niet toen hij zijn handtekening onder het vrijwilligerscontract zette. “Een leuke verrassing!”.

Vrijwilligers hard nodig

In haar speech benadrukte Jacqueline Roelofs dat er op allerlei terreinen in de bibliotheek nog veel meer vrijwilligers nodig zijn de komende tijd. “Je kunt bij onze bibliotheken niet alleen maar terecht om een mooi boek uit te zoeken, we bieden ook steeds meer cursussen, workshops en activiteiten aan.” In samenwerking met andere organisaties zetten wij ons in om laaggeletterdheid en de digitale kloof in de samenleving te verminderen. Roelofs: “We zijn volop bezig met het waarmaken van onze ambities voor de toekomst en dat doen we samen met onze medewerkers én vrijwilligers”.

Vernieuwingen bibliotheek  

Het bestaan van de bibliotheek is voor veel mensen vanzelfsprekend. De meerderheid vindt dat het een belangrijke voorziening is. Toch daalt het aantal uitleningen van boeken. Daarom is het tijd voor vernieuwingen in de bibliotheek om bij de wensen van deze tijd te blijven aansluiten. “De nieuwe rol van de bibliotheek is dat we er zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen en het verbeteren van hun maatschappelijke kansen. We zetten onze medewerkers daar vol op in en vragen vrijwilligers om hen te ondersteunen in de bibliotheek.”, vertelt Roelofs. 

Foto: Jacqueline Roelofs, Peter Tams en Ria Muller (locatiebeheerder van Bibliotheek Stadskanaal).

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA