Biblionet Groningen op Het Nationale Bibliotheekcongres

Het Nationale Bibliotheekcongres 2017 in Assen op 14 maart had als thema ‘Alles kids!’. De spetterende dagopening met Tako Rietveld, Stine Jensen en Jan Terlouw vervolgde in een net zo inspirerend middagprogramma. Biblionet Groningen was goed vertegenwoordigd op het congres; onder meer met aandacht voor het leesbevorderingsproject Scoor een Boek! én in de vorm van vele collega's die aan de dag deelnamen.

Alles Kids!

De helft van de bibliotheekleden in Nederland is jonger dan 18 jaar. Het was dus niet zo vreemd dat het congres volledig om hen draaide. Tako Rietveld, bekend van het Jeugdjournaal, nam als dagvoorzitter de bezoekers van het congres mee in de belevingswereld van kinderen. Hierbij werd hij geholpen door:

  • Jan Dirk (Voorleeskampioen)
  • Yassine (Kinderburgemeester Gouda)
  • Blossom (Eerste Kinderdirecteur Bibliotheek)
  • Sien (Kinderdirecteur IJmond)
  • Loujein (Wereldvlogger vanuit Syrie)
  • Gabriel (vertegenwoordiger Jongerentaskforce)
  • Luuk (Prins Carnaval Oeteldonk / Den Bosch)

Keynote Stine Jensen filosofeerde samen met het publiek over de vraag: Wat hebben kinderen aan vaardigheden en kennis nodig voor de toekomst? Ook nam Jan Terlouw de aanwezigen mee in de wereld van het kind vanuit zijn eigen invalshoek.

Biblionet Groningen

Op het congres was er ruim aandacht voor Scoor een Boek!, het leesbevorderingsproject dat is ontstaan in ons netwerk. Inmiddels krijgt het project in steeds meer delen van het land navolging. In goede samenwerking met onze collega's van Biblionet Drenthe presenteerden wij onze organisaties in een gezamenlijke stand op het congres. We lieten de bezoekers zien wat wij scholen in de provincie Groningen aanbieden en hoe we verenigd zijn in de Stichting SPN. Bovendien brachten we twee van onze nieuwste initiatieven uit de provincie Groningen mee: De Vakantie Voorleestent en De Leesclub. Beide initiatieven werden met belangstelling ontvangen door de congresdeelnemers.

> Bekijk hier foto's van het Bibliotheekcongres

Delen

X
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA